CURS 2024-2025 TROBADES FEAC

Les Trobades “FAMÍLIA / ESCOLA” (Trobades FEAC) són tres cops l’any. Pensem que és una bona oportunitat per dialogar plegats en un ambient distès i cordial .

Les Trobades FEAC d'enguany seran:

 
 

INFANTIL

PRIMÀRIA

ESO/ BATXILLERAT

1r Trimestre

DJ de 14 novembre

DM 26 de novembre

DM 19 de novembre

2n Trimestre

DM 11 de febrer 

DJ 27 de març

DM 11 de març

3r Trimestre

DJ 29 de maig

DM 20  de maig

DM 6 de maig



Les trobades d'Ed. Infantil i Primària es faran a les 6h de la tarda a l'edifici del carrer Indústria.
Les trobades d'ESO i Batxillerat es faran a les 6h de la tarda a l'edifici del carrer Sallarès i Plà.

Aquest any es plantejarà la possibilitat de fer alguna de les trobades de manera virtual si les condicions així ho requereixen.

Per tal de facilitar el màxim l'organització familiar, els dies de FEAC s'ofereix un servei gratuït de guarderia.

1R TRIMESTRE ESO I BATXILLERAT 2024-2025

 

L'ADOLESCÈNCIA, ÈPOCA DE GRANS CANVIS. NO EM TALADRIS

La primera trobada d’aquest curs va ser el dimarts 19 de novembre de 2024.

Aquell dimarts, l’article del butlletí número 102 que es titulava “ NO EM TALADRIS” va ser el punt de partida per a reflexionar sobre ELS ADOLESCENTS, EDATS I CANVIS. UN CREIXEMENT SENSE PRESA I SENSE PAUSA...  

Vam parlar que observar el desenvolupament d’una criatura era una experiència tan satisfactòria que no es podia comparar amb cap altra. Aquest procés, que havia de continuar tota la vida, només seria possible si l’actitud adulta era confiada respecte a les competències de la criatura i si li deixàvem l’espai necessari per tal que es puguès desenvolupar.

Era fonamental comprendre que créixer comportava un cert risc; haviem d’assumir-lo i assegurar-nos que fos moderat, però que hi fos, perquè era imprescindible per adquirir autonomia i no dependre de l’ombra sobreprotectora de les persones adultes.

També vam dir que educar un adolescent requereria un equilibri entre guia i autonomia. Era fonamental establir una comunicació oberta i honesta, escoltant les seves inquietuds i respectant les seves opinions. Calia fomentar el pensament crític, animant-los a qüestionar i explorar, alhora que se'ls havia d'oferir valors sòlids com el respecte, la responsabilitat i l'empatia.