3R TRIMESTRE ESO I BATXILLERAT 2018-2019



En la convivència dels nostres fills adolescents moltes vegades res resulta senzill i tot es pot tòrcer en qualsevol moment per qualsevol circumstància imprevista. És llavors que es posa de manifest que aturar-se i respirar és una bona estratègia per intentar resoldre o encaminar una altra vegada la relació amb els nostres fills.

Aquest material ha estat extret del butlletí núm.90.

L’actuació i contemplació dels pares ha de centrar-se en les coses quotidianes: veure el creixement interior i exterior de l’adolescent, la seva autonomia, la seva creativitat o el seu esforç per rectificar el que ha fet malament. Sempre li trobarem més gràcies si el mirem lentament amb una nova mirada, el coneixerem millor i l’acceptarem totalment; així serem més pacients i li donarem més seguretat, que ara, a l’adolescència, li convé més que mai.

Hem d’aconseguir tenir més calma per assaborir les estones que els dediquem. Hem d’anar més a poc a poc, aturar-nos, organitzar-nos, simplificar-nos i pensar quines són les nostres prioritats.

De fet si els adults ens aturem i respirem ajudarem millor els nostres fills. Ells també necessiten els seus moments de calma per reflexionar. Amb paraules, exemples i fets conduirem els nostres fills adolescents a les altres etapes vitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada