3R TRIMESTRE ESO I BATXILLERAT 2023-2024

 AL COL·LE  I  A CASA  EN PAU: LA CULTURA DE LA PAU.  

 El Filòsof Francesc Torralba en el seu llibre “cent valors per viure”, ens recorda que la gran assignatura pendent és LA PAU.

Ens diu que la PAU no és un concepte fàcil de definir, que és molt amplia i pot abastar emocions, sentiments, vivències, moments del dia a dia, paraules, mirades, sorolls o silencis...

 Ens recorda que la PAU és essencial per construir el futur. I el futur són els nostres infants.

 No podem definir la pau com l’absència de guerra, sinó com un valor positiu que demana un esforç constant per assolir-lo, no tan sols a nivell personal, sinó també a nivell col·lectiu.

La pau la podem relacionar amb la justícia i, la justícia amb el respecte i, el respecte amb l’acceptació i, l’acceptació amb l’escolta atenta i, això ens fa pensar com n’és d’important i urgent fomentar els valors dels nostres infants.

Una vegada més, optem per compartir estones, trobades FEAC, en què s’encaren temes a la llum d’experts i amb les aportacions personals dels qui formen el grup, qüestions que requereixen respostes i posicionaments educatius i que ens trobem sovint en la convivència dels nostres alumnes, els vostres fills.