2n TRIMESTRE ESO I BATXILLERAT 2017-2018


Safa la frustracio from JORDIMELE


En la segona trobada FEAC (Família Escola Acció Compartida) hem treballat un tema molt interessant, com és la LA FRUSTRACIÓ: quins sentiments ens genera, què podem fer per tolerar-la, per què ens serveix i què en podem aprendre. Aquest material ha estat extret del butlletí núm.85.

Una vegada més, optem per compartir estones, trobades FEAC, en què s’encaren temes a la llum d’experts i amb les aportacions personals dels qui formen el grup, qüestions que ens trobem sovint en la convivència dels nostres alumnes, els vostres fills, i que requereixen respostes i posicionaments educatius.



La frustració és una vivència emocional que es presenta quan un desig, un projecte, una il·lusió o una necessitat no s’arriba a satisfer o a complir. Com són vivències personals, cadascú s’enfronta i reacciona  davant d’aquests fets o esdeveniments de forma diferent, a vegades en forma de tristesa, enuig, angoixa o ansietat.

Tolerar la frustració i aprendre’n d’ella, significa ser capaç d’afrontar els problemes i limitacions que ens trobem al llarg de la vida, tot i les molèsties o incomoditats que puguin causar-nos. Com es tracta d’una actitud es pot treballar i desenvolupar.

Intentar complaure sempre als nostres fills i evitar que se sentin frustrats davant qualsevol situació no afavoreix el seu desenvolupament integral com a persona i més quan d’adults s’hauran d’enfrontar a circumstàncies tant d’èxit com de fracàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada