1R TRIMESTRE ESO I BATXILLERAT 2022-2023

 EL BULLYING: COMPORTAMENTS INTOLERABLES

La primera trobada d’aquest curs va ser el dimarts 22 de novembre a les 6 de la tarda, a l’edifici del carrer Sallarès i Pla, 40.

Aquest dimarts, l’article del butlletí número 97 serà el punt de partida per a reflexionar sobre el Bullying – Assetjament escolar. Això ens portarà a reflexionar també sobre la gestió de la frustració, els sentiments i les emocions.

Bullying és un terme anglès que fa referència a l’assetjament escolar. L’assetjament escolar és qualsevol maltractament psicològic, verbal o físic produït entre els escolars de forma reiterada. És una forma de violència en la que predomina la violència emocional.

S’ha descrit vuit modalitats d’assetjament escolar: bloqueig social, fustigació, manipulació, coaccions, exclusió social, intimidació, agressions, amenaces. El bloqueig social és la que té més incidència i agrupa accions d’assetjament escolar que cerquen bloquejar socialment a la víctima. Totes elles cerquen l’aïllament social i la seva marginació imposada per aquestes conductes de bloqueig. Hem d’estar tots molt atents i cal intervenir davant aquestes situacions d’assetjament escolar.

 El centre de tot plegat és pensar que tot jove, tota persona té un lloc per créixer, per avançar, una oportunitat, una esperança, per això cal afrontar tots els temes i aquest tema és molt important. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada